Een seminar is een grote bijeenkomst waarbij een thema of een onderwerp centraal staan. Vaak zijn er verschillende sprekers die specifiek iets voordragen rondom de thema. Je kunt als organisatie een seminar marketingtechnisch inzetten. Door het leveren van een of meerdere sprekers, de organisator zijn van het seminar, één van de sponsoren of een combinatie van voorgenoemde.

Door dit in te zetten staat je organisatie gedurende de hele seminar in het spotlicht bij de deelnemers van het seminar. Het vergroot daardoor je bekendheid en je krijgt de mogelijkheid om je product of organisatie te promoten.

Een seminar is iets anders dan een lezing. Het is een evenement dat groter is opgezet dan een lezing. Wanneer je echt uit wilt pakken maak je van een seminar een congres. Het evenement is dan meerdere dagen en groter aangepakt. Een lezing, een seminar of een congres is bij uitstek het middel om naast bekendheid ook je autoriteit te laten zien. Daarmee vergroot je het vertrouwen van je publiek om zaken te doen.