Definitie van Branding

Wie je bent, waar je voor staat, wat je biedt en hoe je dat voor elkaar krijgt komt helemaal tot uitdrukking in de identiteit van je organisatie. De kunst om deze identiteit uit te drukken in alle communicatiekanalen noemen we branding. Elk onderdeel van je organisatie straalt de identiteit uit, dus elke communicatie-uiting is een vorm van branding. Of dat nu de kleur van het logo is of de stijl van je briefaanhef. De aandacht voor branding is dan ook essentieel voor de beeldvorming van de klant over je organisatie en product of dienstverlening.

Consistent herhalen

De branding van je organisatie moet consistent zijn om als betrouwbaar en succesvol over te komen op de klant. Elke vorm van communicatie moet de identiteit van je brand uitademen. Pas dan zijn de inspanningen het meest effectief en de resultaten volgens verwachting. Om de consistentie in communicatie en marketing te brengen is een passende strategie nodig. Zo weten alle medewerkers wat van hun verwacht wordt en kunnen ook andere processen hieraan getoetst worden. Een eenduidig en krachtig merk is het gevolg.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

0 + 1 = ?

Wat voor beeld heeft men over je?

Meten is weten

Merkbekendheid of brand awareness is meetbaar. Met kennis van het effect van campagnes, productervaringen en sociale media kanalen, kan een marketing- en communicatiestrategie opgesteld worden die specifiek gericht is op het versterken van zwakke plekken of juist op nog meer inzetten op de hoog scorende activiteiten voor branding. Er zijn tegenwoordig diverse modellen en tools die brand awareness inzichtelijk kunnen maken. We leggen je graag persoonlijk uit op welke manier het effect van je branding het beste kan worden gemeten.

Resultaatgericht

De resultaten op basis van brand awareness campagnes pas op de lange termijn merkbaar? Welnee! Met de online tools van tegenwoordig is het mogelijk om in een relatief korte tijd een merkgevoel over te brengen. De snelheid waarmee berichten zich over het online sociale netwerk begeven is onvoorstelbaar. Als je extern marketing partner zetten wij vol in op het snelste en hoogst haalbare resultaat. Vooraf bepalen we in gezamenlijkheid je doelen. De resultaten van de branding campagnes is direct ook onze branding.

© Copyright - Waterland Marketing
Open chat
1
Waarmee kan ik je van dienst zijn?